Valkompasser visar arbetslivets mediaskugga - Lund, Lennart (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
I valrörelsen 2014 talades mycket om ”arbetslinje” och ”jobbpolitik.” Men arbetsmiljö, anställningstrygghet, arbetstider och andra arbetsvillkor saknades ändå, delvis naturligtvis beroende på partiernas ointresse. Men också beroende på allmänmediernas – radio, TV och dagspress – minskade arbetslivsbevakning. Det märktes i de många valbarometrarna: när läsarna skulle jämföra sina åsikter med partiernas saknades frågor och svar om arbetslivet nästan helt. Så ser en medieskugga ut, och det måste medierna stå till svars för.