Lärares arbetsvillkor och hälsa efter 1990-talets skolreformer - Kjellström, Jannike; Almquist, Ylva B; Modin, Bitte (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Den svenska skolan har genomgått omfattande strukturella förändringar under de senaste decennierna som påverkat dess inre liv och villkoren som präglar lärares yrkesvardag. I den här artikeln rapporterar vi om sambandet mellan lärares arbetsvillkor och hälsa i efterdyningarna av 1990-talets skolreformer och visar att det finns påtagliga hälsovinster för lärarna om arbetsvillkoren skulle förbättras.